CHRISTEL WAAS

Welkom op mijn website Basics4Horses. Mijn naam is Christel Waas. Al mijn hele leven ben ik gek op paarden. Ik rij vanaf mijn 5e, begonnen op de shetjes, toen de pony’s en later de paarden. 

In 2018 kwam Arezzo op mijn pad. Mijn idee was om een wat ouder en meer ervaren paard te kopen die rustig en stabiel was en waar ik veel van zou kunnen leren. Dit bleek hij niet te zijn. Hij bouwde veel stress op tijdens het werk en had daardoor regelmatig enorme explosies. Hierdoor ben ik mij gaan verdiepen in het gedrag van paarden en in de communicatie tussen mens en paard. Ik ben veel grondwerklessen gaan volgen en op een andere manier naar problemen gaan kijken. Voornamelijk door echt naar de oorzaak te gaan zoeken i.p.v. het gevolg proberen op te lossen. Dat laatste zie je helaas vaak gebeuren. 

Op een gegeven moment kwam ik Human & Horse Academy tegen. Dit is een opleiding waarbij je met plezier en zonder stress leert samenwerken met jouw paard. Het doel is om jouw paard tot zijn beste unieke zelf te transformeren. Er wordt getraind met vier werkwijzen, namelijk: grondwerk, longeren, werken aan de hand en rijden. Dit leek mij de uitkomst voor Arezzo en mij. 

Inmiddels heb ik een heel ander paard. Een paard wat weer plezier heeft in de training en het liefst de hele dag de Spaanse Pas staat te oefenen. Ook heb ik al veel andere eigenaren met hun paarden mogen helpen en ik hoop dat er nog heel veel zullen volgen!

 

OPLEIDINGEN:

Instructeursopleiding

Human & Horse Academy 

Houding & Zit

 

CURSUSSEN:

DressagePro

TRT Method

TTouch paard

Biotensor 

 Ben je benieuwd of wij een match zijn?
Laten we dan kennismaken!

Online courses

Nunc nec massa nec est interdum suscipit. Donec vel orci quis dolor

Workshops

Nunc nec massa nec est interdum suscipit. Donec vel orci quis dolor

consultation

Nunc nec massa nec est interdum suscipit. Donec vel orci quis dolor

Customer Review

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed sit amet facilisis urna. Praesent ac gravida libero. Donec non hendrerit arcu. T enim, sagittis eget suscipit et, eleifend eu orci. Nunc nec massa nec est interdum suscipit. Donec vel orci quis dolor sollicitudin volutpat. Mauris convallis metus eget tellus mollis euismod. Vestibulum dapibus odio at nisl consequat, in semper augue auctor. Duis risus felis, pulvinar quis tempus

Review basics4horses vrijheidsdressuur

Oeti

Ik heb een vrijheidsdressuur les gehad van Basics4Horses. We begonnen met dat ik liet zien wat mijn paardje al kan. Daarna keken we naar welke kaptoom goed past bij mijn paardje en gingen we aan de slag met een aantal oegeningen. Eerst hebben we geoefend met inparkeren, omdat mijn paardje de zijgangen al best makkelijk vond pakte hij dit snel op. Daarna hebben we geoefend met de Spaanse pas vanwege dat mijn paardje voetje geven heel leuk vindt. En als laatst heb ik geoefend met dingen aanraken op commando. Ik vond het echt een super leuke les en heb veel geleerd!

Lora Spielberg

"Vestibulum dapibus odio at nisl consequat, in semper augue auctor. Duis risus felis, pulvinar quis tempus vitae”

Christopher Brown

"Vestibulum dapibus odio at nisl consequat, in semper augue auctor. Duis risus felis, pulvinar quis tempus vitae”