Training & Instructie

Waar kan ik je mee helpen?

Basics4Horses dressuurmatig grondwerk

DRESSUURMATIG GRONDWERK

Grondwerk is de basis van de communicatie tussen jou en jouw paard. Het is het begin om je paard de hulpen aan te leren, die je later ook tijdens het longeren, werken aan de hand en rijden weer kan gebruiken. Door grondwerk te doen wordt je paard bewust van zijn lichaam. 

Dressuurmatig longeren basics4horses

DRESSUURMATIG
LONGEREN

Bij longeren ga je de afstand tussen jou en je paard verruimen. Hierbij zal hij leren op eigen benen te staan en te communiceren op grotere afstand. 

Dressuur aan de hand Basics4Horses

DRESSUUR AAN DE HAND

Bij het werken aan de hand gaat het om de verfijning en leert het paard te reageren op kleine hulpen. 

Dit lijkt al heel erg op het dressuurmatig rijden, alleen  hoeft hij nog geen ruiter te dragen, waardoor hij het volledig op eigen benen leert doen. 

Basics4Horses vrijheidsdressuur

VRIJHEIDSDRESSUUR

Bij vrijheidsdressuur leer je jouw paard op commando natuurlijke bewegingen uit te voeren. Dit vinden ze vaak erg leuk en maakt hun lichaam sterker en soepeler. Het is een goede afwisseling en maakt jullie communicatie beter. 

Basics4Horses houding en zi

HOUDING & ZIT

Door eerst een goede basis aan te leren d.m.v. grondwerk, longeren en werken aan de hand zal jouw paard de oefeningen kennen en sterk genoeg zijn om ze onder de ruiter uit te kunnen voeren. 

Naast de oefeningen is de connectie tussen jou en je paard ook een onderdeel van een goede basis. Het is belangrijk om jezelf en je paard niet te overbelasten en altijd oog te houden voor de fysieke gezondheid en welzijn van je paard. Hoe je zit, is hoe je inwerkt op het paard. Door jouw zit echt te connecten met de beweging van het paard creëer je een eenheid.